şayet bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedili çıkış bapsı adına bina karşı aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakarak bâtınbünyesı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı elan buna rabıtlı olarak henüz ucuz olmaktadır.
Bapnın güzel duyu binası ve ikbal edilen aksesuarların kullanımı yükselmekı aracısız olarak etkilemektedir.
– Yeni yangın yönetmeliği, binaların yangın alarm sistemlerinin daha çağdaş ve teknolojik hale getirilmesini ıztırari kılmaktadır. Bu sayede, yangının henüz er fark edilmesi ve yangın söndürme fiilleminin henüz hızlı gerçekleştirilmesi katkısızlanacaktır.
çatı dışı yangın merdivenleri, ekseriyetle binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve güvenliği temin etmek bağırsakin titizlikle tasarlanır.
Yükümlü servis merdivenlerinin degajeliği en azca 65 cm olmalıdır. Faik katlı binalarda yangın merdiveni hoşgörülüliği en az 90 cm, kaçış yolu vâsiliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı ferahliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Esrar sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey Yangın merdiveni kapısı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın merdivenlerinin üst kısmında duman tahliye sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, esrarın tahliyesini sağlayarak insanoğluın henüz güvenli bir şekilde tahliye olmasına yardımcı
Yangın bapmızdan birisi yaş açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş olduğu kucakin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapısının tamiri gerekiyor.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları yoğun benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.
– Yeni yönetmelik, binaların yangın riskine gereğince sınıflandırılmasını ve bu sınıflandırmaya yarar bir şekilde yangın önlem ve karışma sistemlerinin kurulmasını zorunlu kılmaktadır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine birebir olarak belirlenen yerlere ve sayılara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim serbest buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) ana amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide gestaltlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki yaman, yangın, gaz lambası vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu zararlı koşulların vesair katlara intikalini engellemek yahut muhtemel evetğu derece geciktirmektir.
yangın merdiveni /leri dış ortama celi olmalı şu demek oluyor ki berrak esir temaslı olmalı, veya çatı içre örgütleme edildiyse, tütün ve ısı geçirmez yangın kapısı ile izole edildikten sonrasında; artı matbuatç fanı ile matbuatçlandırılmalıdır.
Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve falmları manzum olarak mimarilmalıdır. Kapının düzgün çkızılışmasını çıkarmak bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar daşenlerin durumu denetçi edilmeli ve gerekirse hizmet bünyelmalıdır.
Comments on “Yangın kapısı - Genel Bakış”